Home Thuis Welke PC past bij mij?

Welke PC past bij mij?

0
Welke PC past bij mij?

Dat is een hele goede vraag. Iedereen zijn computer gebruik is weer anders. Gelukkig is er binnen de computer markt genoeg keuze. Hierdoor kan iedereen een computer vinden die bij zijn of haar computer gebruik past. Je hebt computers die geschikt zijn voor dagelijkse taken zoals surfen op het web en het bijhouden van je e-mails, maar er zijn ook computers waar je nog veel meer mee kan. Voor het bewerken van foto’s komt er veel meer bij kijken, om dit te kunnen doen moet je computer over bepaalde eigenschappen beschikken. Computers waar je op kan gamen moeten weer over andere eigenschappen beschikken. Hierdoor zit er veel verschil tussen soorten computers. Het uitkiezen van een nieuwe computer kan hierdoor soms lastig zijn. In deze blog vertellen we wat meer over de verschillende soorten laptops.

Studie laptop

Laptops zijn verkrijgbaar vanaf een prijs van €300 en de prijs kan oplopen tot wel €3000. Als jij je laptop alleen gebruikt voor het maken van verslagen, het bijhouden van je e-mail, dan heb je aan een laptop rond de €300 tot €500 genoeg. Zo’n laptop is relatief goedkoop doordat je geen dure processor nodig hebt voor het uitvoeren van deze taken. Wanneer je studeert neem je je laptop waarschijnlijk vaak mee naar school. Let daarom goed op het gewicht bij het uitkiezen van je school laptop

Fotobewerking

Vind jij het leuk om foto’s te bewerken met programma’s zoals Adobe Photoshop? Deze programma’s zijn wat zwaarder, daarom is het belangrijk dat je een laptop uitkiest die deze programma’s aan kan. Je hebt hier een betere processor voor nodig, dus deze laptops zijn wat duurder dan de bovengenoemde school laptops. Het is aan te raden om een laptop of computer met i5 of i7 processor te nemen.

Game PC

Een game pc is een computer met een extra krachtige processor en een goede videokaart. Hierdoor kan de computer de spellen goed laten draaien. Het is mogelijk een jouw game pc zelf samen te stellen. Je kan je computer helemaal naar jouw wens ontwerpen. Hierdoor kan je kosten besparen op onderdelen die voor jou niet relevant zijn. Met een goede game pc kan je uren achter elkaar gamen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je spel vastloopt of je computer oververhit raakt.

Is je computer aan vervanging toe? Houdt dan rekening met de punten die in dit blog zijn benoemd. Verder is het altijd verstandig om je van tevoren goed in te lezen voordat je een nieuwe computer aanschaft.