Home Thuis Een lekkage in huis voorkom je met deze tips

Een lekkage in huis voorkom je met deze tips

0
Een lekkage in huis voorkom je met deze tips

Er is niets vervelender dan erachter komen dat je huis een lekkage heeft. Vooral omdat je er op het moment zelf heel weinig echt aan kan doen en je alleen maar denkt aan: hoe had ik dit kunnen voorkomen. Het probleem bij lekkages is vaak dat wanneer er sprake van is, het probleem eigenlijk al langer bestaat en het dus niet altijd even makkelijk is om het op te lossen. Daarom is het maar al te handig om te weten te komen hoe je een lekkage moet voorkomen. Zo zorg je ervoor dat je een lekkage niet zo snel veroorzaakt en dat is niet alleen voor jezelf heel fijn, maar ook voor je huis. Het is niet onbekend dat een lekkage schade betekent maar ook nog meer schade kan veroorzaken en dat is alles behalve wat je wilt natuurlijk. Daarom staan hier een paar tips op een rijtje om te voorkomen dat er lekkage kan ontstaan in je o zo dierbare huis!

Een waterdicht dak

Als eerst is het van enorm belang dat je een waterdicht dak hebt. En helaas is dit niet altijd iets waar je zomaar vanuit kan gaan. Veel oude huizen hebben versleten daken waarbij je eerst instantie misschien niet door hebt dat er een lekkage is, maar zodra het hard gaat regenen hoor je opeens gedrup en weet je meteen waar het vandaan komt. Dit kun je voorkomen door daktrim epdm. Met epdm stroken verzeker je je huis van een goed bedekt dak waardoor de kans op waterschade minimaal is en dat is uiteindelijk echt wat je wilt.

Check meterstanden

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk dat je de meterstanden checkt. Een goede manier om erachter te komen dat je waterschade hebt is een verschil in de meterstanden. Wanneer je een lekkage vermoed doe je er goed aan het wat frequenter te controleren. Zo kun je bijvoorbeeld twee dagen achter elkaar het verschil bekijken en als dit verschil groter is dan normaal, dan kun je er eigenlijk al van op aan dat je een lekkage hebt. Hiermee voorkom je een lekkage dus niet perse, maar je kunt de ergste schade wel voor zijn.

Inspecteer je huis

Je huis een check-up geven is zo gek nog niet, en het zal je verbazen op hoeveel dingen je op zullen vallen als je echt eens goed gaat kijken. Dit is misschien nog wel de beste manier om een lekkage te voorkomen: inspecteer je dak, de voegen, en de dakgoten.