Tips voor het beginnen met de barbecue

Met het zomerseizoen in het vooruitzicht willen wij in dit artikel graag een aantal waardevolle tips met jou delen om een succesvolle barbecue te beginnen. Zo zorg jij voor het allerleukste barbecuefeestje in jouw straat!

De juiste barbecue accessoires

Een succesvolle barbecue begint met de volgende accessoires:

  1. Een barbecue. Hier begint het natuurlijk allemaal mee. Eén die werkt op kolen of briketten, eentje die werkt op gas of een elektrische barbecue. Een barbecue set waar wij erg fan van zijn is de Ofyr barbecue. Het functioneel kunstwerk van de Ofyr past perfect in elke omgeving en combineert het buitenleven met warmte, gezellig koken, schoonheid, samen zijn en uiteraard het allerbelangrijkste… heerlijk eten. De Ofyr barbecue verandert in een handomdraai van pronkstuk naar een gastvrije plek voor culinaire avonden met vrienden en familie. Ook voor grote buitenfeesten is de Ofyr zeer geschikt. Maar ook bij frisse avonden is de Ofyr behaaglijk te gebruiken met een warmtestraal van ruim vier meter rondom het vuur.
  2. Afhankelijk van het soort barbecue heb je nodig: kolen of briketten, aanmaakblokjes en een aansteker of lucifers; Een gasfles met een goede slang; Of een stopcontact dat geschikt is voor buiten en eventueel een verlengsnoer.
  3. Zorg verder voor een goed passend rooster.
  4. En voor goede accessoires. Denk hierbij aan: tangen.. grillgereedschap… barbecuehandschoenen… druipbakjes.. spiesjes.. en een brikettenstarter. Tip: Vergeet ook niet om alvast de schoonmaakartikelen voor na het barbecueën klaar te leggen.
  5. Tot slot: zorg dat je altijd blusbenodigdheden hebt klaarstaan. Water voor het blussen van kleding, zand voor het blussen van een kolenbarbecue, een poederblusser voor een barbecue op gas of elektriciteit.

Voorkomen dat het vlees of de vis aanbrandt

Met de volgende tips is het aanbranden van het vlees of de vis op je barbecue voorgoed verleden tijd.

  1. De juiste temperatuur is belangrijk. Een medium-warme barbecue is prima geschikt om het meeste vlees rustig te laten garen. Een te hete barbecue is goed geschikt voor het dichtschroeien van vlees. Is het vlees van buiten dichtgeschroeid, dan laat het vanzelf los van het rooster. Extra tip: Wil je niet te heet beginnen, gebruik dan niet te veel kolen of briketten. Een kleine laag is voldoende.
  2. Gebruik nooit een roestig rooster en zorg dat het rooster schoon is voordat je begint.
  3. Smeer een beetje olie aan de buitenkant van het vlees. Gebruik niet te veel, want dan kan het in de barbecue lekken.
  4. Wil je zeker weten dat je vlees niet aanbrandt, gebruik dan een grillbakje of een speciaal grillmatje. Dit scheelt ook een hoop schoonmaakwerk achteraf!

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Schoenentrends lente/zomer 2021

De temperaturen stijgen langzaam maar zeker wat en het zonnetje laat zich weer iets...

Hoe ziet de dag van een horeca eigenaar eruit?

Als eigenaar van een horeca bedrijf merk ik dat mensen het vak onderschatten. Er...

Hoe kies je verstandig een motorverzekering

In Nederland zijn er veel mensen gek op motoren. Vaak zie je dat groepen...

4 voordelen van travelstof

Een opkomende en razend populaire stof die je tegenwoordig veel ziet is de travelstof....

Op zoek naar de juiste powerkite 

Een powerkite is ideaal om op verschillende plaatsen heerlijk te vliegeren. Een powerkite is...

Een ideale winter outfit voor heren!

2021 komt er alweer bijna aan! Alhoewel we ons al even in de winter...

Populaire categorieën

Comments