Home Nieuws Consumenten willen eerlijke klus prijzen

Consumenten willen eerlijke klus prijzen

0
Consumenten willen eerlijke klus prijzen

Wat ik gek blijf vinden is dat vakmannen gewoon de prijs kunnen vragen die zij willen. Er zitten geen regels verbonden aan de prijzen met vierkante meter, per uur, noem het maar op. Ik vind dat gek, zo is de kans groot dat je opgelicht wordt of dat je achteraf behoorlijk schrikt van het bedrag die je moet betalen voor de klus die je hebt uit laten voeren.

 

 

Prijs vooraf bepalen

Neem het voorbeeld van prijs stucen. De ene vakman berekend de klus op basis van het aantal vierkante meter, de andere vakman berekent het bedrag in uren. Het probleem wat voorkomt per uur is dat de vakman tijdens of na de klus een ander bedrag in rekening brengt wanneer hij langer dan verwacht bezig is geweest. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom altijd de prijs stucen van tevoren afspreken. Mochten de kosten toch hoger uitvallen zal de vakman eerst toestemming moeten vragen. Het grote prijsverschil onder de vakmannen zal je altijd blijven houden. Zorg er daarom voor dat je meerdere offertes hebt ontvangen van verschillende bedrijven. Hier kun je een goede vergelijking mee maken. Ga absoluut niet voor de goedkoopste, dan loop je een groot risico. De gemiddelde prijs per vierkante meter is 20 euro. Sommige zitten er iets onder. Kies dus niet iemand die per vierkante meter 10 euro vraagt.

 

 

Offerte op basis van opmeten

Als je op zoek bent naar een stukadoor kun je op websites offertes aanvragen maar je kunt ook gaan voor een offerte website. Zo dien je eenmalig een offerte aanvraag in waar meerdere bedrijven via mail op kunnen reageren. De bedrijven die zich aanbieden kun je weigeren of accepteren. Bij acceptatie krijg je telefoonnummers en email adressen te zien. Je maakt voor de offerte aanvraag eerst een inlogcode aan, zo kan je alle gegevens van de bedrijven gemakkelijk terugvinden.
Wanneer je besluit je (nieuwe) woning te willen laten stucen kun je een aantal vakmannen uitnodigen om de boel te laten opmeten. Hier hebben zij een speciaal apparaat voor. Ze zetten het apparaat tegen de muur aan en met een laser bepalen ze de afstand naar de andere muur. Een fijn hulpmiddel voor de vakmannen en ze kunnen er ook niet mee rotzooien. Als je akkoord gaat met een offerte moet dit altijd zwart op wit staan. Mail het bedrijf met akkoord, zet altijd het bedrag in je mail die je hebt afgesproken. Dek jezelf daar mee in.