Stappenplan voor het navullen van je HP inkjet cartridge

Als je een lege HP cartridge in huis hebt, is er een grote kans dat je deze zelf thuis eenvoudig kunt navullen. In dit artikel delen we graag met je wat je daar precies voor nodig hebt en welke stappen je moet volgen.

Benodigdheden

De dingen die je nodig hebt om je HP cartridge na te vullen:

  • Spuit
  • Specifieke inkt voor inkjet
  • Handschoenen
  • Mes

Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat het bij lege cartridges die langer dan 3 dagen zijn bewaard niet altijd mogelijk is om een succesvolle navulling uit te voeren.

Stappenplan

De HP-inkjetcartridge bevat een sponsachtig materiaal dat hydrofoob schuim wordt genoemd. De spons bevat de inkt. Het is gemaakt van synthetisch poreus rubber en doordrenkt met waterafstotende middelen. Het trekt inkt in in plaats van het te absorberen en regelt de inktstroom in de cartridge.

Plaats de cartridge in een ruimte waar je eventueel geknoei kunt oplossen, bijvoorbeeld met kranten op de vloer. Verwijder het label van de bovenkant van de cartridge. Nu is de vulopening zichtbaar. Soms zijn er verschillende gaten. Als je niet zeker weet wat het juiste vulgat is, steek je een naald in elke kamer. Veeg vervolgens met papier af om het juiste vulgat te controleren. De juiste vulgaten zijn die met de spons erin. Vul de spuit met maximaal 10 milliliter zwarte inkt. Steek de naald voldoende in de patroon om de interne spons binnen te dringen. Je zult een lichte weerstand opmerken. Dit komt door de spons in de cartridge.

Injecteer de inkt heel langzaam in de patroon. Duw de naald niet te ver naar beneden. Als het gat te klein was voor de spuit, kun je een mes gebruiken om het te verbreden om te vullen. Injecteer niet te veel inkt. De meeste cartridges zijn aan de binnenkant fysiek beperkt, dus vijf milliliter is vaak genoeg. Zorg ervoor dat je stopt als de inkt naar de bovenkant van de vulopening gaat. Trek in dit geval een beetje inkt terug in de spuit. Als je klaar bent, kun je het bovenste label laten staan ​​en de vulgaten zichtbaar maken. De cartridge moet lucht aanzuigen, anders werkt deze niet. Vervang de cartridge en voer een reinigingscyclus uit.

Laat de cartridge voor de beste resultaten twee uur na het bijvullen in de printer zitten, zodat de inkt de hele spons kan verzadigen. Nadat je de opnieuw gevulde cartridge opnieuw hebt geplaatst, kan jouw printer een foutmelding geven dat de cartridge leeg is. De printer kent die cartridge van het serienummer en weet dat deze leeg is. Je kunt de patroon alleen vervangen door een opnieuw gevulde cassette of de reset instructies volgen. Als de afdruk slecht is, kan het zijn dat de printkop van de cartridge wordt geblokkeerd door gedroogde inkt.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Verwacht je binnenkort een kindje? Dit moet je doen

Als je binnenkort je eerste kindje verwacht, dan is het een spannende en zware...

Woningontruiming in Den Haag

Een woningontruiming in Den Haag zorgt ervoor dat jij deze vervelende taak uit handen...

Waarom gaan voor een Stromer fiets

Wanneer je bekend bent met elektrische fietsen dan heb je vast wel eens van...

Een goed hotel vinden

Als je op vakantie gaat, is het belangrijk om een goed hotel te hebben...

5 Cadeau Tips voor Moederdag: leuke ideeën om je...

Op zondag 8 mei is het weer Moederdag! De dag om je moeder te...

De vervoersmiddelen van Nederland

Nederland is geen groot land. Daar is iedere inwoner zich bewust van. En toch...

Populaire categorieën

Comments