Stappenplan voor het navullen van je HP inkjet cartridge

Als je een lege HP cartridge in huis hebt, is er een grote kans dat je deze zelf thuis eenvoudig kunt navullen. In dit artikel delen we graag met je wat je daar precies voor nodig hebt en welke stappen je moet volgen.

Benodigdheden

De dingen die je nodig hebt om je HP cartridge na te vullen:

  • Spuit
  • Specifieke inkt voor inkjet
  • Handschoenen
  • Mes

Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat het bij lege cartridges die langer dan 3 dagen zijn bewaard niet altijd mogelijk is om een succesvolle navulling uit te voeren.

Stappenplan

De HP-inkjetcartridge bevat een sponsachtig materiaal dat hydrofoob schuim wordt genoemd. De spons bevat de inkt. Het is gemaakt van synthetisch poreus rubber en doordrenkt met waterafstotende middelen. Het trekt inkt in in plaats van het te absorberen en regelt de inktstroom in de cartridge.

Plaats de cartridge in een ruimte waar je eventueel geknoei kunt oplossen, bijvoorbeeld met kranten op de vloer. Verwijder het label van de bovenkant van de cartridge. Nu is de vulopening zichtbaar. Soms zijn er verschillende gaten. Als je niet zeker weet wat het juiste vulgat is, steek je een naald in elke kamer. Veeg vervolgens met papier af om het juiste vulgat te controleren. De juiste vulgaten zijn die met de spons erin. Vul de spuit met maximaal 10 milliliter zwarte inkt. Steek de naald voldoende in de patroon om de interne spons binnen te dringen. Je zult een lichte weerstand opmerken. Dit komt door de spons in de cartridge.

Injecteer de inkt heel langzaam in de patroon. Duw de naald niet te ver naar beneden. Als het gat te klein was voor de spuit, kun je een mes gebruiken om het te verbreden om te vullen. Injecteer niet te veel inkt. De meeste cartridges zijn aan de binnenkant fysiek beperkt, dus vijf milliliter is vaak genoeg. Zorg ervoor dat je stopt als de inkt naar de bovenkant van de vulopening gaat. Trek in dit geval een beetje inkt terug in de spuit. Als je klaar bent, kun je het bovenste label laten staan ​​en de vulgaten zichtbaar maken. De cartridge moet lucht aanzuigen, anders werkt deze niet. Vervang de cartridge en voer een reinigingscyclus uit.

Laat de cartridge voor de beste resultaten twee uur na het bijvullen in de printer zitten, zodat de inkt de hele spons kan verzadigen. Nadat je de opnieuw gevulde cartridge opnieuw hebt geplaatst, kan jouw printer een foutmelding geven dat de cartridge leeg is. De printer kent die cartridge van het serienummer en weet dat deze leeg is. Je kunt de patroon alleen vervangen door een opnieuw gevulde cassette of de reset instructies volgen. Als de afdruk slecht is, kan het zijn dat de printkop van de cartridge wordt geblokkeerd door gedroogde inkt.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Schoenentrends lente/zomer 2021

De temperaturen stijgen langzaam maar zeker wat en het zonnetje laat zich weer iets...

Hoe ziet de dag van een horeca eigenaar eruit?

Als eigenaar van een horeca bedrijf merk ik dat mensen het vak onderschatten. Er...

Hoe kies je verstandig een motorverzekering

In Nederland zijn er veel mensen gek op motoren. Vaak zie je dat groepen...

4 voordelen van travelstof

Een opkomende en razend populaire stof die je tegenwoordig veel ziet is de travelstof....

Op zoek naar de juiste powerkite 

Een powerkite is ideaal om op verschillende plaatsen heerlijk te vliegeren. Een powerkite is...

Een ideale winter outfit voor heren!

2021 komt er alweer bijna aan! Alhoewel we ons al even in de winter...

Populaire categorieën

Comments