Home Online Zorg dat iedereen jouw product of dienst online delen

Zorg dat iedereen jouw product of dienst online delen

0
Zorg dat iedereen jouw product of dienst online delen

Ondernemers en bedrijfseigenaren die gepassioneerd hun dienst of product delen met de wereld via het internet doen er verstandig aan om hun website aantrekkelijk te maken voor zoveel mogelijk potentiƫle klanten. Op die manier zorg je er niet alleen voor dat mensen enthousiast raken en eventueel overgaan tot aankoop. Dit kan er ook nog eens toe leiden dat mensen zo fan van jouw merk worden, dat ze jouw website met anderen gaan delen binnen hun netwerk. In dit artikel delen we met jou een aantal tips om jouw website zo duidelijk en overtuigend mogelijk te maken, zodat jij in no time een digitale following hebt met jouw merk.

Maak je website responsive

Wereldwijd gebeurt meer dan de helft van al het internet browsen vanaf een ander apparaat dan een desktopcomputer. Om deze reden moet je zeker weten dat je site er net zo goed uitziet op een tablet, een smartphone of een tv. Dit is mogelijk een vrij simpel en voor de hand liggend advies, maar ongelooflijk belangrijk. Als jouw website niet reageert op verschillende schermformaten, moet die dat worden, en ook meteen. Elke minuut waarin je site unresponsive is is een minuut waarbij je je geld en klanten verliest. Dus stap af van het idee dat het voldoende is om een desktop variant en een aparte mobiele versie van jouw site te hebben.

Laat ze niet nadenken

Jouw website moet dingen zo eenvoudig mogelijk maken voor jouw bezoekers. Hoe minder ze moeten zoeken, ontcijferen en denken, hoe beter. Niet omdat ze niet slim zijn, maar omdat ze het druk hebben en het jouw taak is om de dingen voor hen te vereenvoudigen. Jij bent tenslotte de expert. Dit is waarom de beste websites vaak het meest clean, meest eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen zijn. Neem daarom even de tijd om het denkwerk voor jouw bezoeker te doen. Welke informatie zouden ze willen? Wat zou de beste manier zijn om het aan hen te bezorgen? En hoe kun je de beste, snelste en gemakkelijkste oplossing voor hen leveren?

Beantwoord alle vragen

In de meeste gevallen komen mensen op jouw website terecht met een heleboel vragen. Immers zijn ze op zoek naar een specifiek product of een bepaalde dienst, en willen ze er snel achter komen of jij hen dat kan bieden. Een heel effectieve manier om zo snel mogelijk alle vragen van de websitebezoeker te beantwoorden is door gebruik te maken van live chat. Dit houdt in een combinatie van een chatbot en vakkundige chatoperators die jouw potentiƫle klanten graag te woord staan. Zo weet jouw site de bezoeker zo goed mogelijk te bedienen, waardoor hij of zij fan kan worden van jouw product en jouw site met iedereen wil gaan delen!