Home Thuis Hoe kies je verstandig een motorverzekering

Hoe kies je verstandig een motorverzekering

0
Hoe kies je verstandig een motorverzekering

In Nederland zijn er veel mensen gek op motoren. Vaak zie je dat groepen motorliefhebbers gezamenlijk een tour maken door eigen land of zelfs door Europa. Als je erg van motoren houdt, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede verzekering. Met de juiste verzekering ga je goed voorbereid op pad en kan je vervelende situaties voorkomen. Wel is het daarvoor van belang dat je de juiste verzekering kiest. Welke mogelijkheden heb je en hoe kies je nou de voor jou meest gunstige verzekering uit?

Hoe vaak maak je gebruik van je motor?

Wanneer je een motorverzekering wilt afsluiten is het allereerst van belang dat je goed nadenkt over hoe vaak je de motor wilt gebruiken. Wil je dagelijks met de motor naar het werk, of houd je het bij zo nu en dan een rit maken? Daarnaast is het ook belangrijk dat je een inschatting maakt van de kans op een ongeluk en hierbij nadenkt over de mogelijke schade die ontstaat aan je eigen motor. Als je een goedkope oude motor hebt, is het bijvoorbeeld niet nodig om een All Risk verzekering af te sluiten. Als je daarentegen een net nieuwe motor hebt gekocht, kan het wel verstandig zijn om een All Risk of een All Risk+ verzekering af te sluiten.

De kosten van een motorverzekering

De kosten van een motorverzekering hangen sterk af van de soort verzekering die je afsluit. Zo kost een basisverzekering aanzienlijk minder geld dan een All Risk verzekering. Toch kan het in bepaalde situaties verstandiger zijn om een All Risk verzekering af te sluiten. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe motor hebt gekocht en liever niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan is het verstandig om te kiezen voor een All Risk verzekering. Zorg er in dat geval wel voor dat je goed weet wat van motorverzekering je afsluit en denk na over bij wie je dit doet. 

Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar

Wanneer je een motorverzekering wilt afsluiten is het verstandig om vooraf een aantal opties met elkaar te vergelijken. Zo kan je kijken naar wat van prijs marktcomform is en weet je ook wat je staat te wachten. Op de site van Motoport zijn er een aantal mogelijkheden uitgelegd. Hierdoor weet je direct wat je kan verwachten en kom je niet voor onvoorziene situaties te staan. Naast Motoport zijn er ook een aantal andere verzekeringen die erg gunstig kunnen zijn. Neem daarom rustig de tijd om het aanbod van diverse verzekeraars te vergelijken met elkaar en maak daarna pas de uiteindelijke keuze.