Home Thuis 3 redenen om zelf een caferacer te bouwen

3 redenen om zelf een caferacer te bouwen

0
3 redenen om zelf een caferacer te bouwen

Caferacers zijn vandaag de dag ontzettend populair. Eigenlijk is dat nooit veranderd. Vanaf het moment dat deze voor het eerst gebouwd werden, hebben de caferacers al menig harten veroverd. Maar wat is een caferacer precies? En waarom zou je een caferacer kopen bij Caferacerwebshop?

 

De caferacer is bedacht door motorliefhebbers. Het idee voor een caferacer ontstond toen men op zoek ging naar sportieve motorfietsen. Helaas was het aanbod van sportieve modellen in die tijd heel klein. Daarom besloten veel motorliefhebbers om dan maar zelf te gaan sleutelen aan een basismodel. Vervolgens paradeerden ze met hun voertuig langs drukbezochte plekken om de aandacht te trekken. Dit waren vaak cafés. Even de gashendels hard indrukken en de show stelen. De caferacer was geboren.

 

Overweeg jij ook om zo’n gave caferacer te (laten) bouwen? Wij geven je 3 redenen waarom je dit zeker moet doen!

 

1. Zelf sleutelen

 

De meeste motorliefhebbers vinden het heerlijk om zelf te sleutelen aan hun favoriete voertuig. Het past bij hun hobby. Ben jij ontzettend handig op het gebied van motoren en vind je het heerlijk om hier zelf iets geheel nieuws van te maken? Dan is het bouwen van een caferacer een prima keuze. De caferacer is relatief eenvoudig samen te stellen. Bovendien kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je start altijd met een basismotor. Vervolgens kun je deze geheel naar wens opknappen tot hij over een sportieve en stoere uitstraling beschikt. Hierbij maakt het niet uit of je wellicht alleen de knipperlichten caferacerwebshop.com aanschaft en een db killer installeert of dat je de gehele motor een geheel andere look geeft. Jij bepaalt!

 

Laat je creativiteit de vrije loop en stel een motor samen die geheel naar eigen wens is.

 

2. Unieke motorfiets

 

Het grootste voordeel van zelf een caferacer bouwen is natuurlijk dat deze geheel naar wens wordt samengesteld. Geen enkele zelf gebouwde caferacer is hetzelfde. Geniet van de uniciteit van je eigen motorfiets door deze zoveel mogelijk zelf te veranderen.

 

Blijf natuurlijk wel realistisch. Met twee linkerhanden is het niet te verwachten dat je werkelijk alle veranderingen zelf kunt door voeren. Besteed daarom gerust uit indien dat nodig is. Zo voorkom je onnodige schade aan de motor en weet je zeker dat het klusje op de juiste manier wordt geklaard. Daarnaast is het belangrijk om niet te overdrijven met de aanpassingen die je doorvoert. Wanneer een basis motor te ver wordt aangepast, kan het zelfs gebeuren dat deze onder een geheel nieuwe classificatie valt. Dit betekent dus ook dat hij gekeurd moet worden, alvorens je hiermee op de weg mag verschijnen. Pas dus gerust aan, maar blijf wel binnen het ‘standaard’ plaatje om boetes en extra onnodige kosten te voorkomen.  

3. Je steelt de show

 

Het is niet voor niets dat caferacers vroeger al de aandacht wisten te trekken. Die ongekende stoere uitstraling vind je simpelweg niet bij basismotoren. Daarom weet je, indien je kiest voor een caferacer bouwen, zeker dat je de show weet te stelen. Genieten van de aandachtige en zelfs wat jaloerse blikken op straat. De vragen van andere motorliefhebbers op de parkeerplaats. Met een caferacer weet je direct de aandacht naar je toe te trekken. En geef maar toe, hoe fijn is het om met je eigen motor te kunnen pronken?