Home Nieuws Negen maanden lang een ander leven

Negen maanden lang een ander leven

0
Negen maanden lang een ander leven

Er verandert een hoop als er een klein mensje in je groeit. Vooral als het om jouw eerste zwangerschap gaat, zit je waarschijnlijk vol met vragen. Je ziet jouw lichaam veranderen, voelt je anders en maakt een hoop mee. Als vrouw maak je in deze negen maanden een soort achtbaanrit mee waarna je uitstapt met een kind in je armen. Het is belangrijk dat je tijdens de zwangerschap alles voor de baby regelt én tegelijkertijd goed voor jezelf zorgt. Beide onderwerpen zullen in deze blog besproken worden. Ben jij in verwachting en kun je wat extra informatie goed gebruiken? Of vind je het onderwerp gewoon interessant? Lees dan snel verder!

Andere eetgewoontes

Er zijn uiteraard dingen die je helaas niet mag eten voor de veiligheid van je kindje. Voor veel mensen betekent dit dat zij hun eetgewoontes moeten aanpassen. Dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Vooral als er dingen op het ‘niet eten’-lijstje staan die je normaal dagelijks nuttigt. Maak om het visueel voor jezelf door een lijstje op de koelkast te hangen met verboden producten. Nu is het tijd voor omega 3 en zwangerschap voedingssupplementen als de arts het hiermee eens is. Naast dat je een hoop niet mag hebben, zal je ook nieuwe combinaties ondervinden. Voor sommige vrouwen zijn dat nooit eerder geprobeerde (of zelfs vreemde) hapjes en gerechten. Anderen krijgen in deze periode gewoon belachelijk veel trek in normaal voedsel. Dit blijft dan negen maanden een gewoonte om te eten.

Voordat het wondertje er is

Heb je last van nesteldrang en kan je niets anders meer kopen dan babyspullen? Je bent zeker niet de enige. Probeer er alleen niet in door te draven. Als je eenmaal alles hebt, dan is het onnodig om nog meer te kopen. Vooral als het om kleertjes gaat, want daar groeien kindjes erg snel uit. Van tevoren weet je ook niet welke maten je kindje wel en niet zal overslaan. Zorg er zeker voor dat je alles in huis hebt voor je kindje, maar denk ook aan jezelf. Neem voldoende rust en plan niet te veel activiteiten in (vooral niet in het laatste trimester). Laat je daarnaast ook lekker verwennen en zorg goed voor jezelf. Haal de standaard dingen als omega 3 en gezond voedsel in huis én koop een leuke jurk voor een eventuele babyshower. Probeer van deze mooie periode te genieten. Het is iets bijzonders om een klein mens in je te dragen!