Home Nieuws Een episch vrijgezellenfeest organiseren

Een episch vrijgezellenfeest organiseren

0
Een episch vrijgezellenfeest organiseren

Gekozen als ‘best man’

Het is natuurlijk een hele eer. Gekozen worden door je beste vriend of misschien broer als ‘best man’ de eerste getuige bij zijn huwelijk. Buiten naast hem staan en de ring aangeven komt er natuurlijk nog een andere belangrijke taak bij deze eer, namelijk het organiseren van het vrijgezellenfeest. We hebben allemaal de fantastische film The Hangover gezien maar laten we wel wezen, in de realiteit willen we ons graag het feest herinneren. Persoonlijk heb ik al twee keer de eer gehad om een dergelijk feest te organiseren. Daarom wil ik in dit artikel een aantal tips en tricks geven om er een fantastisch feest van te maken zonder dat het mis gaat en zonder dat het veel te veel geld kost.

Wat te vermijden

Een van de eerste dingen die opkomt wanneer er over een vrijgezellenfeest wordt nagedacht is of er strippers moeten worden gehuurd. Het is natuurlijk een klassieker maar ikzelf ben er absoluut geen fan van. Het is namelijk zo dat strippers over het algemeen alleen maar voor problemen zorgen. Meestal zit de bruid er niet op te wachten dat haar echtgenoot wordt betast door een andere vrouw vlak voor het huwelijk. En laten we wel wezen. De echtgenoot wil liever ook niet dat zijn vrouw mannelijke strippers heeft op haar vrijgezellenfeest. Een veel betere optie is daarom om te kiezen voor ander vermaak. Vegas is nog altijd een van de meest bijzondere locaties voor een vrijgezellenfeest en je kunt er dan ook een fantastisch feest organiseren. Door een echte reis te organiseren vanuit Nederland wordt het ook meer dan een vrijgezellenfeest, het wordt een vrijgezellenreis.

Activiteiten

Qua activiteiten is een avond stappen met een pub crawl natuurlijk essentieel. Maar je kunt ook bijvoorbeeld naar een schietbaan als je in Vegas bent. Zeker vanuit het vuurwapen loze Nederland is dit een erg coole en unieke ervaring. Wat je ook doet over het algemeen is de kern van een goed vrijgezellenfeest een goede activiteit. Dit kan bijvoorbeeld ook snowboarden of skiën zijn. In Vegas is het ook gebruikelijk om te gaan gokken maar ik raad dit over het algemeen af. Het kan fantastisch uitpakken als de aanstaande echtgenoot veel geluk heeft maar je wilt niet een zwarte vlek op de avond als hij veel geld verliest.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het budget. Niet alleen het budget van het feest zelf, maar ook de budgetten van de vrienden. Als het allemaal te duur is zullen vrienden afzeggen en dat is natuurlijk erg jammer en ook vervelend.