Home Nieuws Mijn persoonlijke stedentrip aanrader

Mijn persoonlijke stedentrip aanrader

0
Mijn persoonlijke stedentrip aanrader

Wanneer je nu naar buiten kijkt, zie je een droevig beeld. De bladeren van de bomen zijn verkleurd, overal liggen plassen regenwater en de wind waait guur. Het is met andere woorden herfst. Waar we vorige maand rond deze tijd nog genoten van een heerlijke nazomer, slaan nu de eerste kachels alweer aan. Het hoort erbij. Stiekem is het allemaal ook niet zo erg. Het is vooral wat je er zelf van maakt. Ik zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat ik  leuke dingen heb gepland in deze toch wat sombere periode van de maand. Een etentje met vriendinnen hier, een weekendje weg daar en misschien weer eens een biosje pakken. Wat ik in ieder geval met je wil delen vandaag, is mijn persoonlijke stedentrip aanrader. Het is namelijk heerlijk om nu een andere stad te ontdekken. Dat neemt je gedachten even af en je bent even lekker niet in Nederland. 

De rode stad

Met enige regelmaat ben ik zelf in het buitenland te vinden. Hierdoor heb ik inmiddels een aantal favoriete bestemmingen. Dit zijn plekken waar ik het zo naar mijn zin heb gehad, dat ik er zeker nog een keer heen wil. Uiteraard ben ik ook wel eens op vakantie geweest ergens dat compleet tegen viel. Om je een handje op weg te helpen, deel ik vandaag mijn persoonlijke stedentrip aanrader: de rode stad! Misschien heb je geen idee welke stad ik hiermee bedoel, wellicht sta je al van enthousiasme te springen. Ik heb het over een stedentrip Marrakech. De reden waarom Marrakech ook wel ‘de rode stad’ wordt genoemd, heeft te maken met het straatbeeld. Doorgaans zijn de huizen daar namelijk rood. Ik moet wel zeggen dat dit iconische aanzicht ook iets toevoegt aan de magie van de stad. 

Ontspannen in de spa

Waarom is de rode stad mijn persoonlijk aanrader voor een stedentrip? Je kunt er ongekend goed tot rust komen. In de cultuur van Marokko is het namelijk gebruikelijk om een badhuis te bezoeken. Het is zelfs onderdeel van de dagelijkse routine van de locals in Marrakech. Tijdens mijn bezoek aan de rode stad, besloot ik het ook uit te proberen. Dat was een uitstekende beslissing. Wanneer je een spa in Marrakech bezoekt, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de service daar. Zo is het mogelijk om jezelf goed te laten scrubben. Zitten jouw schouders vast door alle stress en druk van werk? Een massage is geen probleem. Zelfs als je wel wat meer privacy wilt, dan is er een geschikt badhuis te vinden in de stad. Zo zijn er genoeg privé hamams die je kunt bezoeken.  Ik raad persoonlijk het laatste aan!