Home Nieuws Infrarood panelen test: werkt het echt?

Infrarood panelen test: werkt het echt?

0
Infrarood panelen test: werkt het echt?

Infrarood panelen zijn warmtepanelen die plaatselijk warmte uitstralen. De infrarood panelen worden soms aan de muur maar meestal aan het plafond bevestigd waarbij ze gericht lichamen verwarmen, geen lucht. Zorg er dan ook voor dat je de panelen uitzet als je de plek verlaat. De straling van de panelen wordt geproduceerd door stroom. De panelen zijn ideaal als je niet een hele ruimte in één keer wilt verwarmen. Bij conventionele verwarming duurt het vaak even voordat de ruimte is opgewarmd en gaat het vaak om een grote ruimte. Infrarood panelen zie je vaak terug in kantoren, woonhuizen of café’s. Wanneer sprake is van overbodig elektriciteitsverbruik, kan deze elektriciteit worden gebruikt voor infrarood panelen.

Infrarood panelen test: goed voor het milieu?

Wanneer de verwarming de hele dag aanstaat, kost dit veel energie. Dit is zonde van de hoge kosten die je maakt en bovendien niet goed voor het milieu. De infrarood panelen zijn beter voor het milieu en geven centrale warmte. Dit voelt voor veel mensen comfortabel. Toch is het een persoonlijk gevoel. Het kan zijn dat je deze vorm van warmte als onprettig ervaart. Als je in huis duurzaam opgewekte stroom gebruikt, dan kan je kiezen om je hele huis te verwarmen met infrarood panelen. Het paneel geeft geen warme lucht en verwarmt je lichaam als je je binnen de straal van het paneel bevindt. Het paneel kan je uitzetten wanneer je de ruimte verlaat en hiermee verbruik je op den duur minder energie. Doe de infrarood panelen test en ontdek het zelf.

Bespaar veel geld

Het energieverbruik in je huis wordt minder en je bespaart een hoop kosten. Je kan zelf bepalen hoe lang je de panelen aanzet, bovendien duurt het niet lang voordat de panelen warmte geven. Je kan het beste eerst een test uitvoeren met een infrarood paneel. Zo weet je meteen of het iets voor je is en je kan daarna gemakkelijk besluiten meerdere panelen te bestellen. De panelen kunnen het beste aan het plafond worden gehangen, zo ongeveer 2,6 meter boven de vloer. Meestal is er een simpele aan/uit schakelaar bij de panelen, maar je hebt ook panelen met verschillende standen en zelfs panelen met een bewegingssensor waardoor het paneel alleen aangaat als iemand zich in het gebied bevindt.
Infrarood panelen test

Test het gewoon zelf!

Wil je graag weten hoe een infrarood paneel werkt en hoe de warmte aanvoelt? Probeer een paneel uit en kom erachter. Vaak geldt, hoe groter het oppervlak van de paneel, hoe groter de stralingscapaciteit is.