Inspiratie voor een vakantie in Nederland

Ben jij van plan om dit jaar een keer op vakantie te gaan in eigen land of misschien ga je altijd al op pad in Nederland, maar ben je op zoek naar een nieuwe mooie plek. In beide gevallen kan deze blog je verder helpen, of je nu over het algemeen op zoek bent naar een vakantiepark in Nederland, bijvoorbeeld in een natuurrijke omgeving, of juist op zoek bent naar een leuk huisje op een specifieke plek.

Leuke parken aan het water

Nederland heeft veel waterrijke plekken en er zijn dan ook veel vakantieparken aan het water. Zo zijn er veel parken in Zeeland die aan het water liggen, ofwel aan de Noordzee of bijvoorbeeld aan het Grevelingenmeer. Hierbij kun je kiezen uit een huisje op het strand of direct aan het water. Maar je kunt ook voor de iets voordeligere optie kiezen, bijvoorbeeld in de duinen of in een huisje niet direct aan het water, maar waarbij je wel zo richting het meer of de zee loopt.

Niet alleen in Zeeland heb je veel waterrijke omgevingen, ook in Friesland komt dit veel voor. Daar zijn dan ook volop vakantieparken aan het water te vinden. Vaak kun je huisjes huren met een aanlegsteiger, waardoor je een eigen boot mee kunt nemen óf er één kan huren bij of nabij het park. Dit is iets wat je ook in Giethoorn en omgeving terugvindt. Bij sommige vakantiehuizen is een sloep zelfs al standaard inbegrepen.

Los van varen kun je bij vakantieparken bij het water vaak ook andere watersporten beoefenen, zoals windsurfen, zeilen, kanoën of suppen. En bij recreatiemeren zijn er soms zelfs waterglijbanen. Waterpret gegarandeerd!

Mooie plekken in de natuur

Vind je een waterrijke omgeving niet heel belangrijk, maar wil je wel in de natuur verblijven, ook dan zijn er in Nederland volop mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld naar de Veluwe en geniet van eindeloze wandelingen of fietstochten. Of ga naar Limburg en krijg het gevoel alsof je je even in het buitenland bevindt. Ook leuk: de Waddeneilanden of als je van vogels kijken houdt: de Marker Wadden.

Genoeg mogelijkheden in Nederland, wat wordt jouw volgende getaway in eigen land?

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Maak gebruik van goede kartonnen dozen voor jouw onderneming

Meer en meer bedrijven kiezen ervoor om producten vanuit een eigen webshop te verkopen....

Waar kun je een kleding van kwaliteit aanschaffen?

Het is voor eenieder in Nederland belangrijk om kwalitatieve kledingstukken te dragen. Kleding van...

Beleggen: tips voor beginners

Wil je gaan beginnen met beleggen? Dat is een heel goede keuze! Beleggen kan...

De leukste kraamcadeaus bij de geboorte van een baby

De komst van een nieuwe baby is altijd een speciale tijd, en het is...

Geef in december een kerstgeschenk aan het personeel

Het is voor een bedrijf aan te raden om het personeel in de laatste...

Tuinsets voor de zomer: wat je moet weten

De zomer komt eraan, en dat betekent dat het tijd is om te genieten...

Populaire categorieën

Comments