Home Featured Hoe afvallen op een gezonde manier?

Hoe afvallen op een gezonde manier?

0
Hoe afvallen op een gezonde manier?

Wil jij graag afvallen? Dan weet je waarschijnlijk dat het niet makkelijk is. Vooral als je wilt afvallen met blijvend resultaat. Een veelgemaakte fout is om te beginnen aan een crash dieet waar je veel te weinig calorieën eet en dat is dus niet op de lange termijn vol te houden. Bovendien verlies je middels een crashdieet veel meer vocht in plaats van dat je echt vet verliest of gewicht. Een ander gevaar van crashdiëten is dat de kans op eetbuien heel groot is. Vraag jij je daarom af hoe afvallen op een gezonde manier? Wij delen in deze blog een paar tips met je.

BMI berekenen

Als jij je avontuur gaat starten dan is het handig om inzicht te hebben in je huidige BMI. Deze kun je gedurende je traject gebruiken om jezelf aan te meten. Heb je nu bijvoorbeeld een ongezond bmi van boven de 25? Stel dan een doel om hieronder te komen zodat je gemotiveerd blijft en weet waar je naartoe werkt. Je BMI berekenen doe je eenvoudig online aan de hangt van je lengte, gewicht en leeftijd!

Onbewerkt voedsel

Eet zo min mogelijk bewerkt voedsel! Als je in de supermarkt staat, dan moet jij jezelf afvragen: komt dit product uit de fabriek of rechtstreeks uit de natuur? Producten die rechtstreeks uit de natuur komen bevatten namelijk vitamines en mineralen die het afvallen ondersteunen.

Neem kleine stapjes

Verwacht niet dat je in één keer 5 kilo gaat afvallen. Maar stel voor jezelf minder grote doelen, zodat je gemotiveerd blijft en niet het idee hebt dat je faalt als het even niet lukt. Je spreekt van een gezond gewichtsverlies als je 0,5 kilo tot 1 kilo per week afvalt.

Probeer intermittent fasting

Een populair dieet wat voor velen werkt is intermittent fasting. Dit houdt in dat jij je maaltijden over een bepaalt gedeelte van de dag verspreid en de overige uren vast je. Je eet bijvoorbeeld tussen 12:00 uur en 20:00 uur, dat is dus 8 uur lang, en de overige 16 uur eet je niets en laat je het lichaam rusten. Doordat je in een korter tijdsbestek eet, heb je gedurende deze uren een voller gevoel en kom je minder snel in de verleiding om ongezond te snoepen. Volgens recente studies zou het juist ook gezond voor je zijn om je lichaam tot rust te laten komen door niet te eten.

Bewegen

Doe zowel aan cardio als aan krachttraining om je gezondheid te stimuleren! Cardio helpt namelijk om snel vet te verbranden en het is goed voor je mentale gesteldheid. Met krachttraining zal je spieren opbouwen en een grotere spiermassa zorgt ervoor dat je ook na de trainingen nog vet verbrand.