Home Nieuws Je passie achterna

Je passie achterna

0
Je passie achterna

Er kwam mij laatst een verhaal ter oren welke te leuk is om niet met jullie te delen. Het gaat namelijk over iemand die ontdekte wat hij nou écht leuk vindt om te doen. Hij ontdekte waar zijn passie ligt. En dat, mijn lieve lezers, is iets wat ik jullie allemaal gun!

Lesgeven

De krantenkop van dit verhaal luidde: Docent opent zuivelwinkel. Een 28 jarige docent van een middelbare school kwam ruim een jaar geleden op het idee om parttime boer te worden. Hij groeide op op een boerderij, maar besloot een aantal jaar geleden toch een andere richting op te gaan. Totdat hij erachter kwam dat zijn hart eigenlijk ook nog steeds bij het boerenleven lag. Binnen een maand had hij zijn plan al gerealiseerd. Hij is een klein melkveehouderijbedrijfje gestart met zo’n 25 koeien. Het eerste product wat hij verkocht was karnemelk. Hij begon lokaal maar al gauw verkocht hij ook in omliggende dorpen.

Winkel

Sinds een maand of 3 heeft hij ook een zuivelwinkeltje waar hij onder andere yoghurt, chocolademelk, vanillevla, boter en uiteraard karnemelk verkoopt. Daarnaast heeft hij samen met de eigenaar van het stuk land naast hem een boomgaard aan laten leggen. Hier komen appel- en perenbomen te staan, zodat de winkel ook verse sappen kan gaan verkopen. Zo begint zijn droom steeds meer vorm te krijgen. Maar dat is nog niet alles. Er ligt namelijk alweer een nieuw plan in de week. Deze jongeman wil namelijk heel graag zijn eigen biologische kaas maken.

Lessen

Welke lessen kunnen wij uit dit verhaal halen? Allereerst: Durf te dromen! Ontdek wat je echt leuk vind en ga daarvoor. Het opdelen van je grote doel in kleinere stappen is ook een handige tip. Zoals deze docent gedaan heeft met eerst het aanschaffen van het stuk land en de dieren, daarna het verkopen van de producten, vervolgens een echte winkel openen enz. En ook nu hij deze stappen allemaal behaald heeft blijft hij dromen. Nu dus van zijn eigen biologische kaas. Wanneer hij vanaf het begin af aan het doel had gehad om een boerenwinkel te hebben waarin hij kaas en andere producten verkoopt gemaakt van het melk van zijn eigen dieren, had hij dit doel nu nog niet helemaal bereikt. Terwijl hij door zijn doel op te delen in kleine stappen al meerdere keren zijn successen heeft kunnen vieren. Tot slot de beste tip voor ons allemaal: Begin er gewoon mee. Als je iets echt wilt moet je niet wachten op het juiste moment, want dat perfecte moment zal waarschijnlijk nooit komen. Durf nu die stap te zetten en ga ervoor met heel je hart!