Home Nieuws Op zoek naar de juiste powerkite 

Op zoek naar de juiste powerkite 

0
Op zoek naar de juiste powerkite 

Een powerkite is ideaal om op verschillende plaatsen heerlijk te vliegeren. Een powerkite is in verschillende soorten verkrijgbaar en wordt door het ontwerp ook wel een matrasvlieger genoemd. Een matrasvlieger is voor veel soorten doeleinden geschikt. Ontzettend leuk is dat je bijvoorbeeld zowel in de weilanden kan gaan vliegeren als op het strand. Powerkites worden ook veel gebruikt om te leren vliegeren zodat je de overgang kan maken naar het kitesurfen. Een goede controle van de powerkite is hiervoor heel belangrijk.

De matrasvlieger

Met een matrasvlieger kun je op veel verschillende plekken vliegen. Het leuke aan een matrasvlieger is dat je steeds vaardiger zult worden in het vliegen. Als je de basis goed beheerst dan kun je bijvoorbeeld sprongen maken. Dit is op een weiland of op het strand ontzettend leuk om te doen. Het voordeel van zo’n matras is dat je het dus overal kunt gebruiken. Als je achter huis een weiland hebt dan kun je daar prima vliegen. Je hebt verder niks nodig. 

Als je een matrasvlieger uitzoekt zul je kijken naar de toepassingen voor het matras. Zo kun je dus los vliegen, een matras aan een buggy koppelen of met een board rijden. Daarnaast zal de maat afhangen van je gewicht en met welke windkracht je gaat vliegen. Een grotere kite heeft minder wind nodig maar zal zeer sterk zijn bij een krachtige wind. 

Matrasvlieger voor je strandbuggy

Met een grote matrasvlieger kun je dus meer kilo’s verplaatsen. Je kunt dan kiezen om een buggy aan het matras te koppelen. Je kunt dan heerlijk op het strand rijden met en buggy. Met een vierlijns matras raas je over het strand. Dit is ontzettend leuk om te doen en je zult merken hoe vrij je voelt als je door de wind voortgetrokken worden. Afhankelijk van de windsterkte waarmee je gaat rijden zul je ontzettend snel over het strand kunnen razen. Langs de kust op en neer, genieten van de wind een zeelucht. 

Mountain boarden met een powerkite

Wat je ook steeds vaker ziet is dat een grote powerkite gekozen wordt. Je kunt dan de kracht van de kite gebruiken om met een mountainboard te gaan rijden. Dit wordt ook wel flyboarden genoemd. Flyboarden kun je op veel verschillende plekken doen. Net als vliegen met een matras kun je flyboarden ook in een weiland doen of op het strand. Doordat je op een board met wielen staat heb je dus weinig weerstand. Hierdoor kun je al bij weinig wind gaan flyboarden. De ideale sport om in Nederland te beoefenen.